Ексклюзиви
пʼятниця, 11 червня 2021 05:26

Активіста звинуватили в умисному вбивстві нападника

Активіста звинуватили в умисному вбивстві нападника
Громадський активіст Сергій Стерненко рік знаходиться під слідством. Його звинувачуюють у незаконному носінні холодної зброї та умисному вбивстві. Фото: facebook.com/sternenko

Торік 11 червня слідчі Служби безпеки оголосили підозру громадському активісту Сергієві Стерненку. Його звинувачують у незаконному носінні холодної зброї та умисному вбивстві 29-річного Івана Кузнєцова.

Йдеться про події 24 травня 2018-го. Сергій із дівчиною поверталися додому. Неподалік будинку на нього напали двоє чоловіків. У сутичці Стерненко смертельно поранив Кузнєцова. Сам отримав струс мозку, травму руки, втратив багато крові. Другого нападника — 30-річного Олександра Ісайкла затримали за кілька годин. Мав легкі й середньої тяжкості ножові поранення. У справі проходив як свідок. У травні торік утік за кордон. Живе в Росії, за неофіційними даними. Справу проти нападників на Стерненка - закрили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення доводить свавілля суду першої інстанції: усе про справу Стерненка-Демчука

15 червня Шевченківський районний суд Києва відправив Стерненка під цілодобовий домашній арешт. Активіст із адвокатами намагався оскаржити таке рішення в апеляційному суді 3 липня. Ряд нардепів хотіли взяти Стерненка на поруки. Але рішення суду першої інстанції залишили без змін. 29 січня цього року цей запобіжний захід скасували, оскільки суд передав Стерненка на поруки народному депутату від "Голосу" Роману Лозинському.

Справа розглядається в Приморському райсуді Одеси. Зараз на стадії допиту свідків. Зокрема, в засіданні 4 червня суд заслухав свідків - дівчину Стерненка Наталію Усатенко та сусідку, яка бачила сутичку з балкону квартири. А також Ольгу Кузнєцову - дружину загиблого Івана Кузнєцова, яка проходить у справі як потерпіла.

Наступне судове засідання у справі призначено на сьогодні, 11 червня. Судді допитають ще кількох свідків, зокрема чоловіка, який допомагав пораненому під час нападу Стерненку зупинити кров.

Якщо провину активіста доведуть – можуть ув'язнити на 15 років.

Сергій Стерненко народився в селі Садове Білгород-Дністровського району на Одещині в родині вчительки та військового. 2014-го був учасником одеського Євромайдану, три роки очолював обласний осередок "Правого сектора". Керівник громадської організації "Небайдужі", один із засновників "Народної люстрації" в Одесі. Протестував проти незаконних забудов, виступу проросійських артистів. Критикував діяльність місцевої влади та поліції Одеси. Із дому пішов у 18. У незабороненій тоді соціальній мережі "ВКонтакте" розкручував групи й заробляв близько $1 тис. на місяць. Вивчився на юриста, працює за фахом.

Зараз ви читаєте новину «Активіста звинуватили в умисному вбивстві нападника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути