четвер, 03 листопада 2022 11:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Яке закінчення війни буде прийнятне для України ‒ Кулеба розповів

Яке закінчення війни буде прийнятне для України ‒ Кулеба розповів
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що прийнятним закінченням війни може бути тільки вихід російських військ з усієї території України. Фото: gettyimages.com

Тільки вихід російських окупаційних військ з усієї території України може бути прийнятним закінченням війни.

Російські війська мають покинути всю захоплену українську територію включно з Кримом, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю іспанському виданню Сadenaser.

За його словами, Україна має багато елементів, які вона намагатиметься реалізувати.

"Я думаю, що ми повинні припинити наголошувати на Криму, тому що Крим нічим не відрізняється від Донецька чи Луганська. Це частина України. Коли журналісти роблять цей наголос, кажучи "включно з Кримом", вони створюють враження, ніби Крим – це щось справді особливе, до якого слід ставитися інакше", ‒ сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС відповіли на заяви Путіна про додаткові зобов'язання України щодо "зернового коридору"

Міністр також розповів, яка буде ціна для Європи та світу, якщо Україна програє війну.

"Путін спрямує свої сили, які зараз задіяні в Україні, щоб кинути виклик НАТО, і ті з вас, хто думає, що він не наважиться атакувати, помиляються. Тому набагато краще перемогти його тут. По-друге, всі країни світу, які хочуть змінити кордони зі своїми сусідами силою, будуть натхнені успіхом Росії. І Європі доведеться витратити мільярди грошей і політичних зусиль для вирішення різноманітних криз і воєн у різних частинах світу. По-третє, якщо Путіна на цьому не зупинити, глобальна продовольча криза продовжить розгортатися у світі. А це означає, що від неї постраждають мільйони людей в Азії, Африці, Латинській Америці", – сказав Кулеба.

В Україну прямує багато озброєння з Іспанії. Це системи протиповітряної оборони Hawk, батареї зенітно-ракетного комплексу Aspide й іншого озброєння. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав про це на спільному брифінгу з міністром закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом Буено в Києві.

Голова МЗС Іспанії Хосе Мануель Альбарес побував у Макарові на Київщині. Альбарес особисто побачив руйнування, яких завдала російська армія.

Зараз ви читаєте новину «Яке закінчення війни буде прийнятне для України ‒ Кулеба розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі