середа, 14 листопада 2018 10:14

Як українка рятувала дітей із епіцентру пожежі в Каліфорнії: відео

Як українка рятувала дітей із епіцентру пожежі в Каліфорнії: відео
Масштабна пожежана півночі американського штату Каліфорнія Фото:EPA-EFE / PETER DASILVA

Українка Елла Проценко опинилася у вогняній пастці каліфорнійської пожежі.

Відео, на якому жінка з дітьми у машині намагалася вибратися з пожежі, набрало понад 2 млн переглядів. На відео видно, що маленькі діти, які їхали разом із жінкою, опинилися в епіцентрі пожежі. Вони молилися та просили допомоги.

Потерпіла українка у сюжеті "Голосу Америки" розповіла, що люди опинилися у вирі вогню за 3 хв. до того, як туди прибули пожежники та поліція.

"Вітер був неймовірно сильний, а вогонь поширювався за секунди. Він буз з одного боку гори і за декілька хвилин перетнув величезну трасу у 5 смуг на протилежну сторону, - розповідає Елла Проценко, - Ми опинилися в епіцентрі пожежі. Тоді я зрозуміла, що ми в пастці. Дуже сильно боялася за дітей. У такі моменти виникає мільйон думок. Ти їдеш і розумієш, що боїшся. Я реально відчула смак смерті та страшне відчуття, що мої діти загинуть зараз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісові пожежі знищили маєтки голлівудських зірок

За словами жінки, коли на машину хлинули іскри з вогню, вона зібралася з духом і вирішила врятувати свої дітей.

"Я прийняла рішення поїхати проти "течії" пожежі. Показувала іншим машинам, щоб вони розверталися та їхали у зворотню сторону, бо там не можна було проїхати".

8 листопада на півночі американського штату Каліфорнія спалахнула масштабна лісова пожежа. Були евакуйовані десятки тисяч людей. Вогонь знищив кілька тисяч будівель. Зараз відомо про загибель 42 жителів штату.

Зараз ви читаєте новину «Як українка рятувала дітей із епіцентру пожежі в Каліфорнії: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі