субота, 25 березня 2023 08:42

Як має закінчитися війна в Україні: Шольц розповів про своє бачення

Як має закінчитися війна в Україні: Шольц розповів про своє бачення
Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, як має закінчитися війна в Україні. Фото: dw.com

Російський диктатор Володимир Путін не шукає переговорів щодо завершення війни проти України.

Тому уряди країн Євросоюзу мають замовляти більше зброї для Збройних сил України. Про це на пресконференції заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

За його словами, війна може завершитися лише виведенням із української території російських військ.

Водночас Шольц сказав, що не відмовляється від переговорів із лідером РФ. Хоча, за його словами, повідомлення про нібито бажання Путіна "домовитися про мир" не мають стосунку до реальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц розповів, який Путін під час телефонних розмов

"Це фейкові новини, які поширюють у світі "праві" засоби масової комунікації, але вони не мають нічого спільного з реальністю", – заявив Шольц.

Він підкреслив, що така поведінка російського диктатора не змусить його припинити контакти з ним. Зокрема, Шольц каже, що продовжить спроби діалогу із Путіним, як намагався робити це раніше.

"Цілком зрозуміло те, як ця війна може завершитися: Росія має вивести свої війська. Це стане основою подальшого встановлення справедливого миру в Україні й запобігання досягненню Росією її імперських цілей", – сказав Шольц.

Він додав, що глави держав ЄС на саміті підтвердили намір підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією стільки, скільки буде потрібно для перемоги.

Шольц також закликав союзників активніше приєднуватися до контрактів, які уряди укладають із військово-промисловим комплексом для збільшення виробництва боєприпасів для ЗСУ.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що війна Росії проти України не закінчиться найближчим часом. Після завершення війни все нормалізується також не одразу.

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього, зокрема, увійшли три інженерні танки Dachs. Україна також отримає 70 кулеметів MG3 для танків Leopard, БМП Marder і Dachs. Передано також запчастини для танків Leopard та бронемашин Marder.

Зараз ви читаєте новину «Як має закінчитися війна в Україні: Шольц розповів про своє бачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі