пʼятниця, 03 березня 2023 08:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Як інцидент у Брянській області вплинув на внутрішньополітичну ситуацію в РФ ‒ аналітики розповіли

Як інцидент у Брянській області вплинув на внутрішньополітичну ситуацію в РФ ‒ аналітики розповіли
Російські блогери все частіше критикують Кремль. Фото: uatv.ua

Інцидент у Брянській області Росії 2 березня засвідчив, що чимало російських блогерів невдоволені діями Кремля.

Вони чекали, що події у Брянській області стануть нагодою для офіційного оголошення війни Україні, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Коли стало відомо, що статус так званої "СВО" Кремль змінювати не збирається, одним з перших на це відреагував засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин. Він саркастично зауважив, що Росія дозволяла Україні порушувати свої "червоні лінії" та використала цю можливість для просування найманців.

А "Глава" окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов, очільник Чечні Рамзан Кадиров та деякі російські блогери закликали Кремль посилити заходи безпеки і провести операції у відповідь.

Вони також закликали Кремль внести до списку терористичних організацій Збройні сили України, Російський добровольчий корпус та інші українські збройні організації. Інцидент у Брянську вони порівняли із захопленням школи у Беслані у Північній Осетії у 2004 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В трьох областях РФ відбулася "бавовна"

Пов'язаний із Кремлем блогер заявив, що Російський добровольчий корпус несе відповідальність за вбивство Дарії Дугіної та іншу терористичну діяльність у Росії. Крім того, блогери закликали президента Володимира Путіна сформувати верховну ставку для прийняття всіх політичних, військових та економічних рішень.

Інші блогери виступали за виділення додаткових ресурсів для прикордонних підрозділів та укріплення держкордону з Україною. Частина блогерів закликали Кремль сформувати загони вбивць проти українських чиновників та створити зони відчуження на кордоні.

"Ці відповіді вказують на те, що ультранаціоналістична спільнота значною мірою незадоволена численними аспектами нездатності Кремля повністю підтримати свою власну брехливу риторику про те, що Росія веде "екзистенційну війну" в Україні", ‒ зазначають в ISW.

За словами аналітиків, Кремль не може задовольнити всі вимоги цих ультранаціоналістів.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк назвав події у Брянській області Росії "класичною провокацією" росіян. Про провокацію противника заявили і в Генштабі Збройних сил України.

2 березня російські пропагандистські ЗМІ та Telegram-канали поширили інформацію, що на територію Брянської області нібито зайшла українська ДРГ. У села Сушани та Любечане. Згодом цю інформацію офіційно підтвердили місцева влада і Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ.

Зараз ви читаєте новину «Як інцидент у Брянській області вплинув на внутрішньополітичну ситуацію в РФ ‒ аналітики розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі