субота, 05 листопада 2022 21:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Як це працює, ви бачили" – Зеленський анонсував збір коштів на флот морських дронів

"Як це працює, ви бачили" – Зеленський анонсував збір коштів на флот морських дронів
Президент України Володимир Зеленський анонсував збір коштів на флот морських дронів. Фото: ОП

Україна наступного тижня запустить новий фандрейзинговий напрямок в межах платформи United24.

Це буде збір коштів для флоту морських дронів. Про це у відеозверненні заявив президент Володимир Зеленський.

"Наступного тижня запустимо ще один фандрейзинговий напрямок – будемо акумулювати кошти для флоту морських дронів. Думаю, абсолютно кожен розуміє, що це й для чого це, і впевнений, що мільйони людей підтримають і такий напрямок у нашій обороні", – сказав український лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський викрив чергову брехню Ірану

Зеленський зауважив, що всі бачили, як працюють такі дрони.

"Як це працює – всі вже бачили. І це тільки для захисту нашої, нашої морської акваторії, на чуже ми не претендуємо", – додав Зеленський.

Зеленський також зазначив, що за пів року роботи благодійної платформи United24 було зібрано майже $220 млн внесків від мільйонів людей з більш ніж сотні країн.

Уранці 29 жовтня псевдовлада Криму повідомила про "атаку дронів" на кораблі Чорноморського флоту Росії в акваторії Севастопольської бухти.

Пізніше російське міноборони назвало інцидент "терактом Збройних сил України", який ті нібито готували "під керівництвом британських фахівців". У Лондоні це заперечили.

Офіційний Київ також відкидає свою причетність до подій у Севастополі 29 жовтня. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що за цією "бавовною" стоять "люди доброї волі".

Унаслідок атаки по російських кораблях у Севастополі знищено чи пошкоджено від трьох до 10 кораблів. Серед них кораблі – носії ракет "Калібр". Тепер ударна спроможність росіян з моря знизиться, заявили у військово-морських силах України.

Зараз ви читаєте новину «"Як це працює, ви бачили" – Зеленський анонсував збір коштів на флот морських дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі