четвер, 22 квітня 2021 17:23

Агентом ФСБ виявився житель Житомирщини - контррозвідка зібрала докази
3

Агента ФСБ Росії на Житомирщині затримали співробітники контррозвідки Служби безпеки України. Ним виявився місцевий житель, який за завданням ворожої спецслужби збирав розвідувальні дані про військові частини регіону.

Мотивацією до співпраці з ворогом була фінансова основа, розповіли в пресслужбі відомства.

На Житомирщині контррозвідники затримали посібника ФСБ
Фото: ssu.gov.ua
На Житомирщині контррозвідники затримали посібника ФСБ
На Житомирщині контррозвідники затримали посібника ФСБ

"Співробітники спецслужби задокументували, що на виконання завдання російських кураторів агент мав: провести відеозйомку двох військових об'єктів, зібрати інформацію про керівний склад військових підрозділів, включаючи компрометуючі дані, встановити місця проживання військовослужбовців. Зловмисник, зокрема, підготував схеми територій військових частин і місця розташування контрольно-пропускних пунктів. Він мав передати інформацію відпрацьованими електронними каналами", - повідомили в СБУ.

Передача таких відомостей спецслужбі країни-агресора загрожує національній безпеці України у сфері оборони. Розголошення зібраної фігурантом інформації також становить загрозу життю і здоров'ю військовослужбовцям Збройних сил України та членам їхніх сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримані на кордоні з Росією пособники ДНР дали важливі свідчення - відео

Під час обшуків за місцем проживання агента правоохоронці вилучили засоби зв'язку із представниками ФСБ РФ. Затриманий визнав факт співпраці з російською спецслужбою і надає свідчення щодо своєї протиправної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту справи про підозру у вчиненні державної зради. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчі дії.

СБУ під час профілактичних контрдиверсійних заходів у Волноваському районі Донеччини виявила схрон з мінами та викрила 10 учасників незаконних збройних формувань.

Також силовикам вдалося встановити двох організаторів псевдореферендуму 2014 року.

Крім того, у помешканні одного з бойовиків співробітники СБУ виявили тайник з бойовими засобами ураження.

Зараз ви читаєте новину «Агентом ФСБ виявився житель Житомирщини - контррозвідка зібрала докази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі