четвер, 30 листопада 2017 18:08

Аферисти перепродали 35 квартир у Києві

Аферисти перепродали 35 квартир у Києві
Восьмеро шахраїв шукали житло, в якому довго не було господарів. І за липовими документами перепродавали. Фото -АСН

Квартирну аферу розкрили правоохоронці Києва. Восьмеро шахраїв шукали житло, в якому довго не було господарів. І за липовими документами перепродавали — таких помешкань у Києві 35. Шахраї заробили щонайменше 10 мільйонів гривень.

Підозрюваному в організації банди, юристові Юрієві Нікольнікову суд влітку вже обрав запобіжний захід – грошову заставу. Він заплатив понад мільйон гривень, вийшов із СІЗО і продовжив махінації з квартирами, кажуть прокурори. Сам фігурант запевняє, що силовики хочуть його підставити, про це йшлося в ТСН.

Договори купівлі-продажу на квартири були знайдені в офісі на вулиці Шоти Руставелі, там же були десятки ключів від квартир, пістолет, липове посвідчення офіцера СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці заарештували квартирних шахраїв

"В цій афері підозрюваному допомагали ще семеро людей. Вони всі встановлені, їм висунуто підозри. Ці люди виконували різні ролі – як підставних продавців, так і підставних покупців житла", - каже прокурор.

Підозрюваний запевняв, що не має відношення до афер. Казав, що всі квартири записані на діючого оперативника. Проте суд його аргументівне взяв до уваги. Нікольныкова взяли під варту на два місяці з можливістю внести 1,5 млн грн застави. Якщо провину доведуть, затриманому загрожує 12 років з конфіскацією. Прокуратура обіцяє усі вкрадені квартири повернути власникам.

Квартиру у центрі Черкас, де мешкала стара жінка, після смерті хазяйки продав Віктор Литвиненко. Перед сусідами назвався її сином. Знайомі жінки говорять, що у покійної родичів не було.

Зараз ви читаєте новину «Аферисти перепродали 35 квартир у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі