вівторок, 15 лютого 2011 13:31

6 українських моряків попалися в Греції на контрабанді цигарок

6 українських моряків попалися в Греції на контрабанді цигарок

У Греції заарештовано 6 українських моряків судна "Tomko" за підозрою в незаконному ввезенні більше 4 тисяч ящиків цигарок.

"За повідомленням посольства України в Греції, в районі острова Гіда підрозділом берегової охорони 9 лютого цього року було арештовано 6 членів екіпажу судна "Tomko" під прапором Болівії, які підозрюються у спробі незаконного ввезення на територію цієї країни тютюнових виробів", - повідомив на брифінгу у вівторок прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

За даними МЗС, на борту цього судно було виявлено 4 тисячі 300 ящиків сигарет. Станом на 11 лютого, українські моряки перебували в приміщенні управління берегової охорони порту Пірей, місцева прокуратура порушила відносно моряків кримінальну справу, в рамках якого ведуться слідчі дії.

Дікусаров додав, що українські дипломати відвідали моряків. Їм наданий адвокат. Дипустанови України в Греції відстежують цю ситуацію.

Нагадаємо, 6 одеських моряків не випускають з судна однієї з хорватських компаній.

"Наші моряки підписували контракт на півроку, а працюють вже до 18 місяців. Вони не отримують ні зарплати, ні квитків. При цьому тяжко працюють, а їдять те, що самі ловлять у морі. Отримують 200 грамів води на день. При цьому спека доходить до 50 градусів, хоча забрали камерунців, індійців - їм допомогли їхні уряди", - розповів один з активістів, які пікетували адміністрацію президента на Банковій з вимогою до влади долучитися до визволення моряків.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «6 українських моряків попалися в Греції на контрабанді цигарок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі