вівторок, 03 грудня 2019 12:36

5-річний хлопчик помер від пострілу в голову

Автор: Главком
  3 грудня виповнюється 6 місяців із дня загибелі 5-річного Кирила Тлявова із Переяслав-Хмельницького на Київщині
3 грудня виповнюється 6 місяців із дня загибелі 5-річного Кирила Тлявова із Переяслав-Хмельницького на Київщині

3 грудня виповнюється 6 місяців із дня загибелі 5-річного Кирила Тлявова із Переяслав-Хмельницького на Київщині.

Хлопчик помер у лікарні від вогнепального поранення в голову. Кулю отримав 31 травня, коли грався із братом біля свого двору. Смертельний постріл у Кирила здійснив працівник патрульної поліції 31-річний Іван Приходько. Це встановило слідство, яке тривало 5 місяців. Приходько разом із колегою 42-річним Володимиром Петровцем, його сином 16-річним Станіславом і товаришем Дмитром Кривошеєм, 26 років, у день трагедії стріляли по бляшанках на подвір'ї. Однак зброю, з якої стріляли, досі не знайшли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство Кирила Тлявова: звільнили шістьох поліцейських

На початку листопада справу перекваліфікували із "умисного вбивства" на "вбивство, вчинене з необережності". За це передбачено замість 15 — до 5 років обмеження чи позбавлення волі.

Також Приходька разом з іншими фігурантами справи звинувачують у хуліганстві та незаконному поводженні зі зброєю. За це їх можуть ув'язнити на 7 років.

Автор: Україна молода
  Смертельний постріл у   Кирила   здійснив працівник патрульної поліції 31-річний Іван Приходько
Смертельний постріл у Кирила здійснив працівник патрульної поліції 31-річний Іван Приходько

Про зміну статті обвинувачення рідні Кирила Тлявова та їхні адвокати дізналися зі ЗМІ. Станом на 2 грудня у них немає підтвердження цих важливих для слідства змін.

"ДБР з нами, як з адвокатами потерпілих, практично не спілкується. Нас не запрошують, нашої думки не питають. Нам не надали змінену підозру, нам не повідомили про брифінг Труби. Нас не запитують, чи ми маємо якісь клопотання", - каже адвокат родини Тлявових Олександр Щербина, передає ВВС.

Адвокати потерпілих звернулись офіційно з клопотанням, щоб ознайомитися з матеріалами слідства до його завершення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: в Україні почалися масові протести

Ще одна з можливих позицій сторони захисту в суді - злочин нібито був вчинений не в громадському місці, хоч хлопчик грався з іншими дітьми на дорозі.

"Вони хочуть перекваліфікацію зробити, що це не хуліганство з вогнепальною зброєю, а адміністративне правопорушення. Тому що хуліганство чиниться лише в громадських місцях. А якщо вони знаходилися в себе на подвір'ї, то це не публічне місце. Це щоб вони отримали штраф чи виправні роботи", - каже Олександра Тлявова, бабуся вбитого.

Автор: Вісник Переяславщини
  Хлопчик отримав смертельну кулю в голову 31 травня, коли грався біля свого двору. Столичні лікарі кілька днів намагалися врятувати хлопчика, але марно
Хлопчик отримав смертельну кулю в голову 31 травня, коли грався біля свого двору. Столичні лікарі кілька днів намагалися врятувати хлопчика, але марно

Всім дорослим продовжили термін тримання під вартою до кінця грудня. 16-річний Станіслав Петровець – під домашнім арештом. Їхні адвокати розраховують на завершення до цього часу досудового розслідування.

Підозрюваний у смертельному пострілі Іван Приходько за професією — слюсар. Після армії пішов працювати в Державну автоінспекцію. З 2015-го був командиром відділення взводу в роті столичної поліції №5. За рік його звільнили за невідповідність. Наступного дня відновили рішенням Окружного адміністративного суду Києва на посаді інспектора поліції.

Зараз ви читаєте новину «5-річний хлопчик помер від пострілу в голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі