середа, 12 травня 2021 15:58

500 тис. за безплатну операцію: кардіохірурги вигадали корупційну схему
3

В Одесі СБУ викрила на хабарництві посадовців центру кардіохірургії при обласній лікарні. З людей вимагали гроші за операції, які оплачує держава.

Вартість "послуг" медиків становила до 500 тис. грн, повідомляє пресслужба СБУ. Корупційну схему організував заввідділенням медустанови, який залучив лікарів до вимагання коштів із пацієнтів за безплатну медичну допомогу.

"Придбання протезів, клапанів шунтів здійснюється за бюджетні кошти. Посадовець отримував неправомірну вигоду готівкою й особисто розподіляв її поміж учасників, залучених у схему. Розмір неправомірної вигоди залежав від складності та стану хворих і становив від 86 до 500 тис. грн", - ідеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали злочинця під час отримання $11 тис. від пацієнта, що потребує операції на аорті. Під час обшуків вилучили чорнову бухгалтерію, за якою розподіляли кошти. Затриманому повідомили про підозру, опрацьовується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Фото: ssu.gov.ua

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $250 за дозу: викрили шахраїв, які торгували підробкою вакцини Pfizer

СБУ викрила посадовця оборонного концерну на розкраданні оптичних прицілів для стрілецької зброї. Чоловік завдав державі збитків на 500 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «500 тис. за безплатну операцію: кардіохірурги вигадали корупційну схему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі