понеділок, 30 липня 2018 18:10

5 дітей мали продати на органи

5 дітей мали продати на органи
У 2018 році поліція передала до суду п'ять кримінальних проваджень щодо продажу неповнолітніх для вилучення органів. Фото - Нова Васильківщина

2018 року поліція передала до суду 5 кримінальних проваджень щодо продажу неповнолітніх для вилучення органів. Про це повідомив начальник департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Нацполіції Артем Крищенко, передає прес-служба відомства.

"Цього року ми передали до суду 5 кримінальних проваджень щодо продажу неповнолітніх з метою вилучення органів. Нам стало відомо, що чоловік вербував хлопчаків віком до 16 років. Він обіцяв юнакам великі суми грошей за те, що вони стануть живими донорами для пересадки нирок хворим. Підлітки навіть вже мріяли, як будуть витрачати кошти. Зокрема, один юнак в мережі Інтернет вибирав автомобіль престижної марки", - сказав Крищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці готові віддати життя за кілька десятків тисяч євро

За його словами, батьки не знали про плани дітей.

Вчителька української мови та літератури Люботинської гімназії "Дивосвіт" на Харківщині Галина Коваленко намагалася продати ученицю 7 класу за $13 тис. Коли підставні покупці їй натякнули, що дитина має бути здорова, бо можливий продаж на органи, вчителька відреагувала спокійно. Принесла медичну карту дитини. За це отримала 1,0 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «5 дітей мали продати на органи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі