пʼятниця, 20 березня 2020 11:15

405 протоколів та 6 проваджень: як карають порушників карантину

Автор: npu.gov.ua
  Поліцейські   склали 405 адмінпротоколів та розпочали 6 кримінальних проваджень за порушення правил карантину
Поліцейські склали 405 адмінпротоколів та розпочали 6 кримінальних проваджень за порушення правил карантину

Поліцейські склали 405 адмінпротоколів та розпочали 6 кримінальних проваджень за порушення правил карантину, введеного в Україні на тлі ситуації з коронавірусом.

Найбільше порушень виявлено на Дніпропетровщині. Зокрема поліцейські склали 75 адмінпротоколів, повідомили в управлінні комунікації Національної поліції.

"Правоохоронці продовжують заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції та охорони публічної безпеки. У результаті поліцейські склали 405 адміністративних протоколів за порушення правил щодо карантину", - повідомили у поліції.

Порушення виявлено в Києві (31), Київській (32), Донецькій (62), Запорізькій (25), Херсонській (21), Сумській (20), Волинській (16), Вінницькій (14), Львівській (12), а також у Миколаївській (11), Кіровоградській (9), Харківській (5) та Закарпатській (3) областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус шириться світом: статистика жертв та скільки людей вилікувались

До того ж по 18 адмінпротоколів складено у Чернівецькій та Черкаській областях. По 7 – у Рівненській та Чернігівській. Ще по 4 протоколи - у Івано-Франківській, Полтавській та Одеській областях. У Тернопільській та Житомирській областях виявлено по 2 порушення. У Хмельницькій складено 1 протокол.

Крім того, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 6 фактах "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням". Зокрема у Харківській (3 факти), по 1 – у Волинській, Сумській та Дніпропетровській областях.

Поліцейські продовжують нести службу у складі мобільних груп, піших нарядів, автопатрулів, ГРПП, слідчо-оперативних груп тощо.

У чорногорському місті Будва поліцейські затримали українку, яка порушила правила самоізоляції. Жінка нещодавно прибула з України до Чорногорії, тож мала самоізолюватися на деякий час. Однак поліцейські помітили її на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «405 протоколів та 6 проваджень: як карають порушників карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі