пʼятниця, 23 лютого 2007 15:19

27 інвалідів згоріли живцем у пансіонаті в Латвії (ФОТО)

У ніч на 23 лютого в пансіонаті для інвалідів, який знаходиться в латвійському місті Алсунга, сталась пожежа. В результаті цього загинули 27 людей - інваліди I і II групи, ще декілька постояльців отримали опіки, постраждав також один пожежник.

Уночі загорівся дерев"яний дах будівлі, і вогонь швидко розповсюдився по всій будівлі. Пожежником вдалося врятувати 66 людей, після чого крівля завалилась.

Деякі з постояльців, як повідомляється, вже розміщені в лікарнях і найближчих пансіонатах. За попередньою версією, причиною пожежі стали несправності в опалювальній системі будівлі.

За словами глави МВС Латвії Івара Годманіса, запобігти такій кількості жертв не вдалося через те, що у пожежних шлангах замерзла вода. Також багато хто із загиблих пацієнтів, можливо, знаходився під впливом заспокійливих препаратів, що перешкодило їм врятуватися.

Як відзначив міністр, через низьку температуру в пожежних шлангах замерзла вода, і пожежникам довелося поїхати за новими в сусідній населений пункт. Це перешкодило ефективній боротьбі з вогнем, підкреслив він. Минулої ночі температура в Латвії опускалася до мінус 30 градусів.

Будівля пансіонату загальною площею 450 квадратних метрів повністю згоріла. На місці трагедії працюють поліцейські і судмедексперти.

Фото REUTERS

За матеріалами Lenta.ru, РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «27 інвалідів згоріли живцем у пансіонаті в Латвії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі