Ексклюзиви
вівторок, 21 березня 2017 02:11

21-річна матір на тиждень покинула дітей у холодній хаті

21-річна матір на тиждень покинула дітей у холодній хаті
poradumo.pp.ua

На Прикарпатті 21-річна матір на тиждень покинула двох малих дітей у холодній хаті на свого немічного батька. Інцидент стався 18 березня у селі Озеряни Галицького району на Івано-Франківщині.

Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіли в сільській раді.

"Двоє малюків залишилися практично самі вдома на цілий тиждень. Матір їх покинула на діда. Він же за ними не дивився. Щодня їздив до райцентру на благодійні обіди. Дівчинці - 1,2 років. Хлопчикові - 4,6. Голодні, холодні, без нагляду дорослих. Того дня, в суботу, сусідка почула, як із вікна будинку доноситься дитячий плач. Спочатку боялася підійти, мати дітей категорично заборонила наближатися до її родини. Казала не втручатися. Проте крики про допомогу не затихали і сусідка підійшла до вікон. Вона принесла малятам їжу. І так 2 дні. У понеділок, 20 березня, звернулася в сільську раду. Останні викликали соцслужби, поліцію та "швидку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матір покинула свого 13-річного сина в лікарні

"Діти провели весь цей час у повній антисанітарії. Опалення та світло давно відключили за неоплату. Родина неблагополучна. Діти від різних батьків. Хлопчика жінка народила ще неповнолітньою. За сином не дивилася. Бігала гуляти. Її бачили у компаніїї різних чоловіків. До них додому приходили соціальні працівники. Погрожували позбавити батьківських прав. Тоді її сина забрали до реабілітаційного центру, що у селі Медини. Жінка плакала та просила повернути дитину. Так і зробили. Згодом народила дівчинку. Ситуація повторилася. Коли працівники зайшли до будинку, хлопчик запропонував їм чаю. Як виявилося, чаєм дитина називала холодну воду у побитій каструлі. Медики терміново забрали малюків до лікарні. У дітей воші та переохолодження. Дід дітей має психічні розлади. Довідки не має, але поводить себе не зовсім адекватно",- розповіли в сільській раді.

Нині жінка на зв'язок не виходить.

Відомо, що хлопчика заберуть назад до реабілітаційного центру. А дівчинку - в будинок малютки. Жінку позбавлять батьківських прав.

У Києві 20-річна мати, яка залишила двох дітей у зачиненій квартирі без їжі на 9 днів, не могла ходити. Владислава Трохимчук народила третю дитину і нібито після пологів у неї боліла нога. Тому до покинутих дітей повернулася, коли біль минув.

Зараз ви читаєте новину «21-річна матір на тиждень покинула дітей у холодній хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути