середа, 12 вересня 2018 13:32

2 місяці коми і смерть - так закінчився відпочинок дівчинки в санаторії

2 місяці коми і смерть - так закінчився відпочинок дівчинки в санаторії
Маргарита Лукашук, 8 років, померла 12 вересня 2018 року

Померла 8-річна Маргарита Лукашук із Києва. Дівчинка потрапила до столичної лікарні "Охматдит" після отруєння в санаторії "Славутич" на Київщині. Більше 2 місяців перебувала у комі.

"Нам кожного дня звітували про стан дитини, чи стабільний, чи покращився-погіршився. Ми всі сподівалися на краще, але цього не сталося, на жаль", - повідомив Олександр Горган, голова Київської обласної адміністрації "Українській правді".

Лікарі ще не назвали причину смерті дитини. Її планують оголосити сьогодні ввечері.

Табір, де у липні цьогоріч отруїлися 12 дітей, продовжує працювати.

"Вони найняли кілька адвокатів, які засипають Держпродспоживслужбу, адміністрацію, ДСНС та інші органи запитами. Фактично тролять та організовують роботу у такий спосіб, щоб відлякувати контролюючі органи, які надумають перевірити цей заклад. Вони навіть намагаються звинуватити працівників контролюючих органів у перевищенні повноважень", - сказав Горган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологічна катастрофа в Криму: із Херсонщини почали вивозити дітей

Посадовець запевнив, що уникнути відповідальності за допущені порушення та смерть дитини власникам і працівника табору не вдасться. Каже, в обласній адміністрації також є юрист, який займається цією справою.

"Ми цю справу однозначно так не залишимо. Винні мають понести покарання", - запевнив Горган.

Маргарита Лукашук і ще 12 дітей отруїлися у приватному таборі ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" на Київщині 2 липня. Маргарита впала у кому. Держпродспоживчслужба повідомила, що у дівчинки знайшли "енцефаліт". Пізніше МОЗ заявило, що дівчинку госпіталізували "через наявність супутнього захворювання". Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження. Під час розслідування з'ясували, що діти їли йогурт у день закінчення його терміну придатності. У харчоблоці табору виявили кишкову паличку та стафілокок.

Зараз ви читаєте новину «2 місяці коми і смерть - так закінчився відпочинок дівчинки в санаторії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі