четвер, 28 січня 2021 17:29

17-річний школяр пережив клінічну смерть. Які припущення медиків

17-річний школяр пережив клінічну смерть. Які припущення медиків
У Запорізькій школі №15 17-річний хлопець знепритомнів і перестав дихати. Його реанімували й забрали до лікарні. Медики кажуть, пережив клінічну смерть. Однак, що стало причиною - поки не знають. Фото: zp.depo.ua

У Запоріжжі медики борються за життя одинадцятикласника Олександра, який знепритомнів у школі й перестав дихати.

Він перебуває в медикаментозній комі в обласній дитячій лікарні. Стан нестабільний. Медики не знають, що викликало клінічну смерть. Відкинули отруєння, інфаркт та розглядають вроджені синдроми, повідомив головний лікар Запорізької обласної дитячої лікарні Юрій Борзенко.

"На штучній вентиляції легенів і великих дозах препаратів, які стимулюють кровообіг і серцеву діяльність. Його стан залишається вкрай нестабільним", - каже Борзенко, передає Depo.Запорожжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школі від інсульту померла другокласниця

У школі кажуть, учні 11 класу зайшли до роздягальні, щоб перевдягнутися. Одному з них стало зле. Хлопець раптом знепритомнів. Діти одразу погукали шкільного лікаря та вчителя фізкультури. Саме вони надали першу допомогу Сашкові до приїзду медиків. За цей час дихання в учня з'являлося, але потім зникало.

"Прибіг хлопець, сказав, що його однокласник знепритомнів і не дихає, я одразу побігла туди. Коли прибігла, вчитель фізкультури Сергій Віталійович уже робив непрямий масаж серця. Я прийшла на допомогу. І ми хвилин 5, а може 7 робили непрямий масаж серця, доки не приїхала "швидка", - розповідає шкільна лікарка Анна Бончева.

У школі, де вчиться хлопець, говорять, що на початку року він проходив обстеження і ніяких патологій у нього не виявили.

Подія сталася 27 січня в школі №15. Хлопець знепритомнів і пережив клінічну смерть. До закладу приїхали одразу 2 "швидкі". Медики 40 хв. реанімували одинадцятикласника. Потім його перенесли у "швидку" й доправили до лікарні. За словами медиків, він пережив клінічну смерть. Перебуває в медикаментозній комі.

Зараз ви читаєте новину «17-річний школяр пережив клінічну смерть. Які припущення медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі