пʼятниця, 03 червня 2022 16:16

Спецтема: Війна Росії проти України

16 російських ракет полетіли в українські міста за останню добу - Міноборони

16 російських ракет полетіли в українські міста за останню добу  - Міноборони
Росія за минулу добу випустила близько шести ракет по Україні. Фото: ілюстративне, pixabay.com

За минулу добу Росія випустила близько шести ракет по території України з Чорного моря.

А російські дальні бомбардувальники Ту-22М3 випустили не менш як 10 ракет типу Х-22 по об'єктах на території Київської, Львівської та Миколаївської областей. Про це під час брифінгу 3 червня повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"З акваторії Чорного моря малий ракетний корабель здійснив пуски щонайменше шести КРМБ "Калибр", а російські дальні бомбардувальники Ту-22М3 випустили не менш як 10 ракет типу Х-22 по об'єктах на території Київської, Львівської та Миколаївської областей", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнні злочини Росії: скільки авіанальотів і пусків ракет здійснив ворог

В Міноборони зазначають, що командування ЗС РФ намагається також активізувати диверсійну війну на нашій території. Для цього набирає найманців для формування диверсійно-розвіувальних груп з подальшим їх застосуванням. Перевагу надають вихідцям з Донецької та Луганської областей, які говорять українською мовою.

"Загарбники продовжують застосовувати проти українського населення тактику терору. В окупованому Херсоні загарбники пограбували "Епіцентр". Пограбоване одразу вивозили на територію окупованого Криму", - розповів Мотузяник.

В Чорному морі під час виконання завдань з блокування району, судноплавства й роботи портів, перебувають два ракетних і п'ять великих десантних кораблів. Зберігається загроза й ракетних ударів, і висадки десанту, повідомляє пресслужба Оперативного командування "Південь".

Ворог підтягнув і розвантажує на залізниці в 40 км від Херсона 27 БМП-1. Під час спроби повітряної розвідки на Миколаївщині влучно збили черговий "Орлан-10" противника.

Зараз ви читаєте новину «16 російських ракет полетіли в українські міста за останню добу - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі