понеділок, 20 травня 2019 18:10

$3 тис. за мовчання: офіцери поліції брали хабарі у наркоторговців

$3 тис. за мовчання: офіцери поліції брали хабарі у наркоторговців
Затримано "на гарячому" поліцейських, які брали хабарі. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України та спецслужба "Альфа" затримали 3 офіцерів поліції увечері 17 травня в Харкові. Вони отримували хабар на суму 74 тис. грн від наркоторговця.

На момент затримання у поліцейських були таблетки та інші психотропні речовини, які віддали на експертизу. Тривають слідчі дії з метою знайти інших учасників злочинного ланцюга.

"Оперативники спецслужби встановили, що група офіцерів поліції, серед яких працівники підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, налагодила схему вимагання та отримання вигоди від осіб, які займаються розповсюдженням наркотичних і психотропних речовин" - повідомляє прес-центр СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала інспектора митниці

Поліцейські дізнавалися про злочину діяльність наркоторговців, затримували їх, а потім брали хабар і відпускали. Свобода коштувала наркоторговцям $3 000. Поліція співпрацювала з цілою мережею наркоторговців.

Поліцейським загрожує термін до 10 років позбавлення волі і заборона обіймати певні посади строком на 3 роки.

Працівники СБУ викрили у хабарництві одного з депутатів Черкаської обласної ради.Чиновник спільно з керівників Держгеокадастру в Черкаській області та депутатом селищної ради організували механізм систематичного отримання хабарів від підприємців за сприяння у виділенні в оренду земельних ділянок.

Зараз ви читаєте новину «$3 тис. за мовчання: офіцери поліції брали хабарі у наркоторговців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі