пʼятниця, 24 серпня 2007 13:00

$150 тисяч заплатить за расизм темношкірий американець білому

Білий житель міста Баффало в штаті Нью-Йорк відсудив у свого колишнього начальника-афроамериканца 150 тисяч доларів за дискримінацію за расовою ознакою, пише The Buffalo News.

За інформацією газети, 48-річний Марк Пастернак заявив, що протягом трьох років, поки він працював в державному Центрі допомоги важким підліткам, йому доводилося терпіти приниження від свого начальника, Томмі Бейнса. За словами жертви, той неодноразово дозволяв собі образливі вислови, що зачіпають його расову приналежність, а також всіляко знущався з підлеглим.

Пастернак заявив, що в 1998 році через знущання йому довелося залишити свою роботу. У тому ж році було проведено внутрішнє розслідування, і Бейнсу оштрафували на 2000 доларів, проте йому як і раніше було дозволено замати керівні посади. Цього разу суд присяжних, який складався з семи білих людей, після двотижневого процесу і 10-годинної наради зобов"язав Бейнса виплатити значнішу компенсацію.

Представники Федерального суду заявили, це найбільший штраф в історії Баффало, призначений у справі про расову дискримінацію проти білих людей. Більшість таких справ улагоджуються або закриваються навіть не дійшовши до суду.

За матеріалами Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «$150 тисяч заплатить за расизм темношкірий американець білому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі