субота, 08 грудня 2012 01:42

Україна майже досягла стагнації. 2013 рік – останнє попередження про необхідність змін – експерт

Україна майже досягла стагнації. 2013 рік – останнє попередження про необхідність змін – експерт
Фото: genshtab.censor.net.ua

Українській владі треба думати не про те, куди перегнати мільярди в бюджеті, а про структурні зміни в українській економіці.

Про це в ефірі програми "Шустер Live" заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв.

"Бюджет поганий, в ньому дуже багато несправедливості. Бюджет свідчить про те, що в 2012 році стало остаточно зрозуміло, що застаріла стара індустріальна модель, на якій ми виживали всі ці 20 років.  Вона більше не працює: згорнуті ринки, всі наші металургійні та інші магнати втрачають. Вони хоч і не згортають виробництво, то намагаються мінімізувати втрати. Вони фактично не здатні без підтримки  влади реінвестувати у внутрішню економіку", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До 25 грудня маєм здати, бо цар сюди на Новий год приїжджає". Ресторан для Януковича будують глухонімі

"Наступне завдання – реформувати місцеве самоврядування, - наголосив він. - Воно має ґрунтуватися на місцевій економічній ініціативі. Сьогодні ця ініціатива низька, бо в нас немає стимулів для формування внутрішнього виробництва".

Говорячи про дотації Пенсійному фонду, Єрмолаєв зазначив, що майже таку саму отримують усі галузі, які наразі тільки розвиваються: "Це і авіація і готельний бізнес. Там по податкам 80 мільярдів щороку, фактично ми допомагаємо".

"Старий парламент звинувачують у тому, що швидко прийняли бюджет, додав експерт. - Перепрошую, а коли мали його розглядати? 2013 рік ми маємо фактично як останнє попередження про необхідність структурних змін. Бо зростання економіки – 0,5%, а це фактично стагнація. Першочергові заходи уряду і парламенту мають бути у фокусі".

 

Зараз ви читаєте новину «Україна майже досягла стагнації. 2013 рік – останнє попередження про необхідність змін – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі