понеділок, 02 березня 2020 17:00
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Журналіст

УЄФА показав, хто господар

Фінансову дисципліну порушують усі. Це вам підтвердить кожен бухгалтер. Практика знаходити шпарини в законодавстві, щоб обійти заборони, існуватиме завжди. Більшість робить це тихцем, не привертаючи уваги. А дехто демонстративно – а що ви мені зробите?

Останніми роками футбольний світ із тривогою стежить за поведінкою арабських шейхів, які "зайшли у футбол" із практично необмеженими коштами. Теоретично вони могли би купити весь світовий футбол разом із ФІФА та УЄФА – грошей вистачило б. Одна проблема – міжнародні футбольні інституції не продаються. Поки що. Окремі випадки корупції не рахуються.

Дворічне відсторонення від Ліги чемпіонів англійського клубу "Манчестер Cіті" за порушення фінансових правил УЄФА – сигнал саме про це. Що арабський шейх Мансур, якому належить "Манчестер Cіті", може купити далеко не все. Махінації Мансура були всім добре відомі. Він їх і не приховував, відкрито перекладаючи гроші з власної кишені в касу свого клубу під виглядом реклами.

В УЄФА могли заплющити на таке очі. Але не зробили цього, документально довівши, що реклама була липова. І залишили клуб-махінатор поза головним європейським футбольним турніром. Мета очевидна – покарати найнахабнішого, аби іншим не хотілося. Водночас показати, хто господар в європейському футболі.

Європа – не Україна, де чиновник може переписати невідомо де взяті мільйони на родичів і сміятися в очі. Як зробив колишній журналіст-розслідувач, а тепер депутат-"слуга", чия мати виявилася власницею цілого автопарку. "Мама любит скорость" – сказав. І залишився безкарний. Шейх Мансур, думаю, теж "любит скорость", але Європа – це не Україна. Таких жартів там не розуміють

Зараз ви читаєте новину «УЄФА показав, хто господар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі