пʼятниця, 10 вересня 2021 17:39

Зірки кіно, народна майстриня і співак - кого не стало цього тижня
5

6 вересня у своєму будинку в Парижі помер французький актор Жан-Поль Бельмондо. Йому було 88 років.

Актор увірвався на екрани в 1950-х. Але особливу популярність йому принесли фільми "Людина з Ріо" і "На останньому подиху".

За 50-річну кар'єру Бельмондо знявся в 80 фільмах.

Хто помер цього тижня, читайте в матеріалі Gazeta.ua.

Французький актор Жан-Поль Бельмондо зіграв близько 100 ролей у кіно й 40 - у театрі
Фото: Reutersl
Майкл К. Вільямс був знайдений мертвим у своїй квартирі в Нью-Йорку в понеділок
Помер американський актор  Арт Метрано
Раптово помер український музикант Андрій Грифель
6 вересня померла українська майстриня художньої вишивки Слава Луків

Американського актора 54-річного Майкла Кеннета Вільямса знайшли мертвим у квартирі в Нью-Йорку 6 вересня. Офіційна причина смерті невідома. Низка американських ЗМІ пишуть, що причиною смерті могло стати передозування героїном або фентанілом.

Кеннет Вільямс здобув славу завдяки серіалу HBO "Дроти", де зіграв грабіжника, який спеціалізувався на затриманні наркоторговців у Балтіморі. Упродовж 2002 - 2008 років вийшло п'ять сезонів кримінального трилера.

Актор також відомий за роллю Чалкі Вайта в телесеріалі "Підпільна імперія".

6 вересня померла українська майстриня художньої вишивки Слава Луків. Їй було 73 роки.

Майстриня створювала роботи в техніках: качалочка, хрестик, мережка через чисницю з настилом і прутиком, лиштва, штапівка, солов'їні вічка, вирізування. Деякі вироби вишивальниці зберігаються в Тернопільському краєзнавчому музеї, а також у приватних колекціях в Україні й за кордоном.

Американський актор і стендап-комік Арт Метрано, який здобув популярність завдяки ролі капітана Ерні Маузера в двох частинах "Поліцейської академії", помер у 84 років.

Актор пішов із життя у власному будинку в штаті Флорида. Точну причину смерті не називають. Проте зазначають, що Метрано помер із природних причин.

Також Метрано зіграв у фільмі "Загнаних коней пристрілюють, чи не так?", у серіалах "Старксі й Хатч", "Острів фантазій".

1989 року Метрано зазнав травми хребта, через що паралізувало ногу. Проте це не завадило йому продовжити професійну діяльність. Він створив театральне шоу "Випадкова комедія Метрано", де виступав в інвалідному візку.

8 вересня помер український співак і музикант Андрій Грифель. У червні йому виповнилося 36 років.

У мережі колеги й друзі Андрія не можуть повірити у те, що його немає. Точна причина смерті музиканта невідома. Кажуть, що Андрій грав у футбол і просто впав.

Андрій Грифель був одружений, виховував двох доньок і сина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казали, через перебитий ніс доведеться забути про кіно: маловідомі факти з життя Бельмондо

2 вересня в Хмельницькому в останній шлях провели Героя України Олександра Петраківського. Церемонія прощання відбулась у військовій частині ССО України й на майдані Незалежності в місті Хмельницький.

Зараз ви читаєте новину «Зірки кіно, народна майстриня і співак - кого не стало цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі