вівторок, 28 серпня 2018 15:30

"Усі чекали його одужання" - у лікарні помер молодий педіатр

"Усі чекали його одужання" - у лікарні помер молодий педіатр
Помер 28-річний педіатр з Черкас Владислав Швець. Фото: Facebook/Nataliia Sydorenko

Педіатр Черкаської міської дитячої лікарні 28-річний Владислав Швець помер сьогодні о 5:00. 19 липня йому стало зле, він присів і знепритомнів. Лікарі виявили у нього великий крововилив до головного мозку.

Хлопець пробув у комі 39 днів у реанімації Третьої міської лікарні. Він потребував термінової операції, яку могли провести лише у Київському інституті нейрохірургії Ромоданова. Через важкий стан Владислава не змогли перевезти. Рідні просили допомоги у небайдужих, кожного дня звітували про стан.

"З Владом разом навчалися в Одеському медуніверситеті, але він був на курс старшим. Добре вчився, були неординарні думки - це дуже корисно для лікаря. Завжди мав купу ідей, пропонував щось нове, цікаве щодо лікування", - розповідає сестра Швеця 28-річна Мирослава Тулубіцька.

Владислав добре розбирався у комп'ютерній техніці. У медицину пішов, щоб продовжити сімейну справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не впорався з керуванням і в'їхав у відбійник" - лікар загинув у страшній аварії

"Ремонтував телефони, комп'ютери, налаштовував різні програми. Педіатр з нього теж вийшов чудовий. Його любили діти, завжди знаходив з ними спільну мову. Взагалі медицина - це улюблена сімейна справа. У родині всі працюють лікарями. Влад добродушністю вдався в тата Валерія Федоровича, а креативністю в маму Тетяну Федорівну. Вони дуже люблять його, завжди у всьому підтримували. Це життєрадісна, весела, надзвичайно добра людина, поруч з ним було тепло і комфортно. Ніколи не відмовляв, усім допомагав. Коли проводили час разом, то завжди купа емоцій, сміху, жартів. Усі чекали його одужання, не можу повірити, що Влада більше немає".

29-річний Владислав Швець з Черкас перебував у комі, підключений до апарату штучного дихання нейрореанімації Третьої міської лікарні швидкої допомоги. У нього стався субарахноїдальний крововилив у головний мозок. Підозрюють розрив аневризми. Щодня на лікування витрачали до 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «"Усі чекали його одужання" - у лікарні помер молодий педіатр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі