середа, 23 червня 2021 13:22

У Зеленського погодили поховання митрополита з окупованого Луганська у Лаврі

У Зеленського погодили поховання митрополита з окупованого Луганська у Лаврі
Активіст стверджує, що оточення президента Володимира Зеленського погодило похорон митрополита у Києві. Фото: church.ua

Оточення Володимира Зеленського погодило перевезення з Луганська тіла Митрофана (Юрчука) до Києва і його поховання у Києво-Печерській лаврі.

Про це написав у Facebook з посиланням на власні джерела в офісі президента політолог та релігієзнавець Андрій Ковальов.

"Дивно, що ще посмертно офіс президента не надав Митрофану державний орден. А мені шкода, що він не відповів за свої злочини перед земним українським судом. Сподіваюся, він відповість перед найвищими Божим Судом", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміна вимагають передати Києво-Печерську лавру ПЦУ

Ковальов нагадав, що Михайло Юрчук був у списку "Миротворця" - неурядової організації, що досліджує злочини проти національної безпеки України. Центр звинувачував його у тому, що підтримує російських окупантів та маніпулює суспільно важливою інформацією.

"Митрофан (Юрчук) керував Відділом зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату в Україні. Насправді ВЗЦЗ – це всього лиш філія, з центром у Москві. Юрчук був фактично координатором російського гібридного відділу ФСБ в Україні. Благословляв російську агресію на Донбасі і співпрацював з терористичною організацією ЛНР, а також російськими окупаційними органами на Луганщині" - пише Ковальов.

Митрополита Луганського й Алчевського Російської православної церкви в Україні Митрофана (Юрчука) поховали 21 червня в Києво-Печерській лаврі. Помер в Луганську на 59-му році життя. Його спершу відспівували на окупованій території. В Лаврі панахиду очолив глава РПЦвУ, митрополит Онуфрій.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського погодили поховання митрополита з окупованого Луганська у Лаврі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі