середа, 19 квітня 2017 05:06

"Свій діагноз приховував до останнього" — Максиму Папернику виповнилося б 48 років

"Свій діагноз приховував до останнього" — Максиму Папернику виповнилося б 48 років
фото:Фейсбук

Сьогодні минає 2 місяці з дня смерті режисера Максима Паперника. Він помер від раку. 17 квітня відсвяткував би 48-річчя.

"Максим боровся з онкологією 5 років, але майже від усіх приховував, що смертельно хворий. Навіть від мами. Казав: їду у відрядження. А сам їхав на лікування в Німеччину чи Ізраїль, або у Києві лягав у лікарню", - розповіла його подруга Світлана Легка.

"Він помітно схуд, але ніхто не думав, що це через хворобу. Зрозуміла, що з Максимом щось не так, коли він раптово зник на Різдво. Почала шукати. Знайшла його в одній із столичних лікарень. Він вже 3 тижні лежав без свідомості", - додала вона.

Максим Паперник народився у Києві. Закінчив кінематографічний та театральний факультети Київського університету ім Карпенка-Карого. З 1997-го став одним з найвідоміших кліпмейкерів України. Знімав відео для Ірини Білик, Наталії Могилевської, Олександра Пономарьова, Катерини Бужинської, Софії Ротару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Паперник знімав комедію про Віктора Януковича і Юлію Тимошенко

2003 року почав знімав художні фільми. Серед найвідоміших його робіт — новорічні мюзикли "Снігова королева", "За двома зайцями", "Дванадцять стільців", музично-розважальне шоу "Народна зірка".

У США у віці 85 років помер вчений Роберт Тейлор. Він зіграв ключову роль у створенні інтернету і сучасних комп'ютерів.

Зараз ви читаєте новину «"Свій діагноз приховував до останнього" — Максиму Папернику виповнилося б 48 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі