середа, 11 квітня 2018 15:16

Померла відома співачка і володарка Греммі

 

Вокалістка гурту The Staple Singers Івонн Стейплс померла на 81 році життя.

За попередньою версією причина смерті – рак, повідомляє Chicago Sun Times.

Івонн Стейплс народилася в 1937 році в США. У дитинстві виступала в церкві. У 1970 році вона замінила свого брата в колективі The Staple Singers. Там співала разом з сестрами Кліотою і Мейвіс, а також зі своїм батьком і засновником бенду Робаком Стейплсом, відомим під псевдонімом Попс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Почекайте з генеральною репетицією мого похорону" - 39 років тому загинув Леонід Биков

На початку існування The Staple Singers виконували пісні в жанрі госпел. Зі зростанням популярності перейшли на соул і поп-музику. Івонн взяла участь у записі хітів "Respect Yourself", "I'll Take You There", "Heavy Makes You Happy", "If You're Ready (Come Go with Me)" та інших.

Колектив завершив своє існування у 1994 році. Через 5 років The Staple Singers увійшли в Зал слави рок-н-ролу. У 2004 році журнал Rolling Stone помістив пісню "Respect Yourself" у виконанні The Staple Singers на 462-е місце свого списку "500 найкращих пісень усіх часів".

У 2005 році група отримала премію Греммі "За музичні досягнення всього життя".

У Болгарії помер композитор Тончо Русєв, який писав пісні для Софії Ротару та Філіпа Кіркорова. Чоловіка не стало на 86 році життя, у вівторок 10 квітня. До свого дня народження не дожив 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «Померла відома співачка і володарка Греммі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі