четвер, 23 серпня 2018 15:45

Померла дослідниця українських говірок

Померла дослідниця українських говірок
Наталя Хобзей померла на 54-му році життя. Фото: УКУ

23 серпня у Львові поховали Наталю Хобзей, яка працювала завідувачкою відділу української мови Інституту українознавства ім. Івана Крип'якевича НАН України.

Вона написала книгу "Лексикон львівський поважно і на жарт", яка була визнана найкращою на Форумі видавців 2009 року. Це словник, який охоплює різні періоди історії Львова та передає місцеву говірку.

Багато працювала із матеріалами про гуцулів. Була співавторкою короткого словника "Гуцульські говірки" (1997), відповідальним редактором праць "Скарби гуцульського говору" (2008): "Березовú" - Миколи Неґрича та "Росішка" - Миколи Грицака. Працювала над словником "Гуцульські світи. Лексикон" (2013).

Вона була висококомпетентним знаним діалектологом, лексикографом, лексикологом, етнолінгвістом, авторкою фундаментальних словників-лексиконів і понад 100 наукових праць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зробив би для нього все" - українці прощаються з Левком Лук'яненком

Дослідниця була дружиною заступника міністра освіти України Павла Хобзея. Поки що причини передчасної смерті жінки не відомі.

Поховали Наталю Хобзей на Личаківському цвинтарі у родинному гробівці.

21 червня в Києві у Володимирському соборі прощалися з поетом Іваном Драчем.

Його поховали у селі Теліжинці Тетіївського району на Київщині, де він народився і виріс.

Зараз ви читаєте новину «Померла дослідниця українських говірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі