понеділок, 15 жовтня 2018 16:44

Помер колишній міністр оборони України

Помер колишній міністр оборони України
Валерій Шмаров пішов з життя на 74-му році Фото: reider-nau.com

Помер колишній міністр оборони і віце-прем'єр-міністр Валерій Шмаров. Його серце зупинилось 14 жовтня. Йому було 73 роки.

Подробиці прощання і похорону поки не відомі. Про смерть політика повідомив головний редактор сайту "Спейс-Інформ" Нік Мітра на своїй сторінці в Facebook.

У Шмарова залишилися дружина і син. Його дочка кілька років тому померла від онкологічного захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стало архітектора, який проектував аеропорти по всьому світу

Шмаров Валерій Миколайович народився 4 серпня 1945 року в с. Жолоби Томашпільського району Вінницької обл. У 1966 році закінчив Київський технікум радіоелектроніки, потім у 1972 році здобув другу вищу освіту в Київському державному університеті ім. Тараса Шевченка.

З 1966 по 1988 рік Шмаров пройшов шлях від регулювальника радіоапаратури до начальника цеху спеціального виробництва на Київському радіозаводі. Брав участь у створенні та виробництві систем управління декількох поколінь стратегічних ракет наземного і морського базування.

З 1988 по 1992 рік керував Жулянським машинобудівним заводом. Також Шмаров був першим заступником Генерального директора Національного космічного агентства України. Брав участь у розробленні першої національної космічної програми України.

З 1993 по 1995 рік - віце-прем'єр-міністр України з питань військово-промислового комплексу. У 1994 призначений міністром оборони України.

З 1997 року Шмаров став президентом Асоціації підприємств авіапромисловості України "Укравіапром". Також був народним депутатом.

З 2005 по 2017 рік керував Аерокосмічним інститутом Національного авіаційного університету. Отримав ступінь доктора технічних наук.

Зараз ви читаєте новину «Помер колишній міністр оборони України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі