пʼятниця, 05 лютого 2021 12:55

Помер фіналіст шоу "Україна має талант"

Помер фіналіст шоу "Україна має талант"
Петро Сказків помер від раку легень. Фото: facebook.com/petro.tsymbal.1

4 лютого не стало музиканта 33-річного Петра Сказківа. Чоловік близько 3 місяців боровся з раком легень. Про хворобу цимбаліст повідомив 12 грудня 2020 року.

"Маю серйозні проблеми зі здоров'ям. 1,5 місяця тому потрапив до лікарні з пневмонією, а згодом лікарі діагностували плоскоклітинний рак легень G2", - написав Сказків у Facebook.

Про смерть Сказківа повідомила підприємиця Наталія Кульчицька.

Карпати сумують. Зупинилось серденько нашого цимбаліста. Вічна тобі пам'ять Петрусю

Опубликовано Наталіей Кульчицькой Четверг, 4 февраля 2021 г.

Співачка Анжеліка Рудницька згадала участь музиканта у фестивалі.

"Помер фантастичний цимбаліст Петро Сказків. Його гра була пристрасна, віртуозна і щира. Ще зовсім недавно Петро брав участь у фестивалі "Козак Фест Афіни". І я з величезним задоволенням оголошувала його перемогу. Петро отримав гранпрі. Рак позбавив нас ще одного таланту", - сказала артистка.

Ексгітарист гурту "Океан Ельзи" Павло Гудімов розповів, що познайомився зі Сказківим влітку торік.

"Ходили з друзями карпатськими горами і зустріли цимбаліста Петра Сказківа, який виконав емоційну композицію. А сьогодні дізнався, що нема більше талановитого музиканта і відкритої, щирої людини. Сумна історія і красива мелодія в моєму мобільному", - зазначив Гудімов.

Солістка Люся Кіндрат зауважила, що цимбаліст був щирий і талановитий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Він був українцем майбутнього - реакція митців на смерть Сергія Проскурні

"Не хочу вірити, не можу прийняти, перед очима вся юність і такий ще молодий Петро. Це неймовірна людина, світла, щира, талановита, прекрасна, людина з великим серцем. Таких - одиниці. За свої 33 роки він зробив багато. Наша музична культура втратила потужного музиканта, неперевершеного віртуоза, харизматичного, самобутнього чоловіка. Прикро, що так швидко обірвалася струна його життя", - сказала жінка.

Петро Сказків народився 15 травня 1987 року у Ворохті на Івано-Франківщині. Грати на цимбалах його навчив батько. Популярність Сказків отримав після того, як взяв участь у шоу "Україна має талант" 2015-го. Чоловік тоді дійшов до фіналу.

З раком легень боровся з грудня 2020-го. Без Сказківа залишились дружина та 2 доньки.

Зараз ви читаєте новину «Помер фіналіст шоу "Україна має талант"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі