неділя, 17 грудня 2017 02:24

Поховали військового В'ячеслава Тарасюка, який захищав Донецький аеропорт

Автор: Фото: radiosvoboda.org
  "Кіборга" В'ячеслава Тарасюка поховали у селі Степове Чорнобаївського району Черкаської області.
"Кіборга" В'ячеслава Тарасюка поховали у селі Степове Чорнобаївського району Черкаської області.

"Кіборга" В'ячеслава Тарасюка провели в останню путь у селі Степове Чорнобаївського району Черкаської області. Помер від наслідків тяжких поранень - відірвався тромб. Йому було 34 роки.

За кілька днів до смерті брав участь у заходах до Дня волонтера, ходив на прем'єру фільму "Кіборги".

"У житті він був дуже веселий, добрий, порядний. Усмішка з обличчя не сходила. Він був душею компанії, любив розказувати анекдоти, жартував на різні теми, за словом в кишеню не ліз. Міг на місце поставити швидко. Не любив брехунів, людей, які не відповідають за слова. Був фізично сильним, витривалим. З ним ніхто через це не скандалив", - розповідає Gazeta.ua його друг та побратим Сергій Очеретний.

В'ячеслав Тарасюк народився у Бердянську. Вчився у Іркліївському училищі на тракториста. Потім пішов в армію і підписав контракт. Був на війні у Югославії із місією ООН. Після повернення став служити в "Альфі" при СБУ, а далі звільнився і став добровольцем в АТО. Він мав позивний "Змій". Служив у 95-му батальйоні окремої аеромобільної бригади, захищав Донецький аеропорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові помер 21-річний військовий інструктор зі США

"Він гарно на гітарі грав, бо закінчив музичну школу. Любив військові пісні, часто співав "Генерали піщаний кар'єрів". Після повернення із АТО він займався громадською діяльністю, був волонтером, брав участь у юридичній сотні, Гельсінській спілці, розвивав рух за гендерну рівність між чоловіками і жінками, виступав проти насильства в сім'ї. Відчував, що це треба робити. Цікавився психологією, хотів якось допомагати хлопцям", - говорить його друг та побратим Віктор Черниш.

На похованні 14 грудня було багато військових, також рідні, односельчани та представники влади.

Автор: rada.cherkasy.ua
  Труну Вячеслава Тарасюка несли до кладовища військові
Труну Вячеслава Тарасюка несли до кладовища військові
На Донбасі від кулі снайпера загинув Андрій Павленко, 7 грудня. Він був бійцем 1-го батальйону 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.
"Сьогодні, 7 грудня, виконуючи свій військовий обов'язок, в Донецькій області від кулі снайпера загинув військовослужбовець 1-го батальйону 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Андрій Павленко", - йдеться в повідомленні.
Зараз ви читаєте новину «Поховали військового В'ячеслава Тарасюка, який захищав Донецький аеропорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі