пʼятниця, 02 лютого 2018 16:36

Поховали архітектора, який відновив Успенський собор Києво-Печерської лаври

У Києві поховали архітектора Олега Граужиса. Він помер 28 січня на 74-му році життя. Відспівування народного архітектора України відбулося в ритуальному залі лікарні "Феофанія" 31 січня.

Автор: esu.com
  Олега Граужис помер на 74-му році життя
Олега Граужис помер на 74-му році життя

У прощанні з Граужисом, який керував відновленням Успенського собору, взяла участь братія Києво-Печерської лаври. Очолив відспівування духівник сім'ї протоієрей Олександр, повідомляє УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер полковник КДБ, причетний до вбивства Ніла Хасевича

"Багато було перешкод, з якими нам довелося зіткнутися під час відновлення головного храму Києво-Печерської лаври, - сказав благочинний Києво-Печерської лаври архімандрит Антоній, звертаючись до присутніх. - Але праця, самовідданість і повна віддача богоугодної справи Олега Олександровича назавжди залишили свій слід в історії не лише лаври, а і всієї України. Проводжаючи в останню путь людину, разом з рідними і близькими молиться і лаврська братія, за кожним богослужінням підноситься і буде підноситися молитва, і його ім'я, як будівельника лаври разом з усіма тими, хто в різні часи допомагав і будував. Ім'я Олега Олександровича золотими літерами вписане в історію Києво-Печерської лаври".

Автор: Lavra.ua
  У відспівуванні архітектора відновленого Успенського собору лаври брала участь братія обителі
У відспівуванні архітектора відновленого Успенського собору лаври брала участь братія обителі

Олег Граужис народився в Києві. Закінчив Київський інженерно-будівельний інститут. Творче життя Олега Олександровича була пов'язана з інститутом "УкрНДІпроектреставрація". Сюди він прийшов після навчання і пройшов шлях від архітектора до головного архітектора інституту. У творчій спадщині майстра - понад 130 об'єктів реставрації. Серед них унікальні пам'ятки архітектури: Успенський собор у Києво-Печерській лаврі, костел Св. Миколая, Національний оперний театр, залізничний вокзал в Києві, знамениті кримські пам'ятники - Володимирський собор у Херсонесі, Воскресенська церква у Форосі, будинок-музей А.П. Чехова, комплекс Лівадійського палацу в Ялті.

Автор: Facebook / Любов Кучерук
  Олег Граужис зі співробітниками
Олег Граужис зі співробітниками
В Івано-Франківську поховали греко-католицького священика Андрія Левицького. Помер на 44-му році життя.
Зараз ви читаєте новину «Поховали архітектора, який відновив Успенський собор Києво-Печерської лаври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі