четвер, 04 лютого 2021 14:42

Оплески та вигуки "Браво!" - попрощалися з Сергієм Проскурнею

Оплески та вигуки "Браво!" - попрощалися з Сергієм Проскурнею
Сергій Проскурня був керівником Одеського театру опери та балету та Черкаського драматичного театру імені Тараса Шевченка. Фото: Facebook

Сьогодні в Михайлівському соборі в Києві попрощалися з режисером Сергієм Проскурнею. Він помер 1 лютого 63-річним.

"Смисли! От що нам потрібно викресати в душах". У Михайлівському Золотоверхому соборі сьогодні ми провели Сергія Проскурню з життєвої сцени оплесками та вигуками "Браво!" Вічна пам'ять!" - написав у Facebook Геннадій Зубко.

На прощання прийшли більш як сотня людей. Усі були в масках. У руках тримали живі квіти. Відео з церемонії розмістили на сторінці Music-Review Ukraine.

"Це був не просто режисер, видатний культурний діяч, філософ. Я його називав наш Драматург. Важко осягнути масштаби подій, яких торкалось його серце та креатив. Його смерть - величезна втрата для всіх нас", - зазначив ексміністр культури Євген Нищук.

"Після його смерті всі говорять про те, що помер видатний режисер. Шкода, що у нас людей починають цінувати не за життя, а вже після смерті", - сказала співачка Анжеліка Рудницька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організував "Червону руту", цілувався з Плісецькою - чим запам'ятався Сергій Проскурня

Сергій Проскурня народився у Львові в родині інженерів. Закінчив Черкаське музичне училище ім. Семена Гулака-Артемовського по класу альта. Працював учителем у музичній школі. Під час служби в армії був керівником художньої самодіяльності. Після демобілізації вступив до Київського інститут театрального мистецтва ім. Івана Карпенка-Карого. Організовував та продюсував концерти, вистави, фестивалі, зокрема й першу "Червону руту". Був художнім керівником Одеського театру опери та балету та Черкаського драматичного театру ім. Тараса Шевченка.

В нього залишилася дружина піаністка 62-річна Діна Георгіївна і донька Анна, 35 років, музичний критик.

Зараз ви читаєте новину «Оплески та вигуки "Браво!" - попрощалися з Сергієм Проскурнею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі