субота, 06 травня 2017 11:31

Не стало політв'язня сталінських концтаборів

Не стало політв'язня сталінських концтаборів
Оксентій Каменюк був в'язнем концтаборів на Колимі. Помер у 90 років. Фото - doba.te.ua

6 травня прощаються із політв'язнем сталінських концтаборів, політичним і громадським діячем Тернопільщини, ветераном ОУН-УПА Оксентієм Каменюком. Йому було 90 років.

Про це йдеться в повідомленні Тернопільської ОДА.

"Це – втрата не тільки для Тернопільщини, а й всієї України. Адже пішла з життя людина, яка не гучними фразами, а конкретними справами підтверджувала свою відданість Україні. Він любив життя, був щирим, мав добре серце і люди йому відповідали взаємністю. Це – людина високих моральних якостей, із загостреним почуттям справедливості", - йдеться у співчутті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попрощалися з останнім шістдесятником - поетом Євтушенком

Оксентій Каменюк — уродженець села Рачин Горохівського району Волинської області. Політв'язень сталінських концтаборів. У 1949 році був заарештований за зв'язки з ОУН. Його відіслали у концтабори Тайшета на Колиму.

Політичний і громадський діяч. Перший редактор часопису "Тернистий шлях".

Очолював обласний осередок Конгресу українських націоналістів та залишився його почесним головою. Був заступником голови Братства вояків ОУН-УПА Подільського краю "Лисоня", членом Тернопільської обласної організації Всеукраїнського товариства політичних в'язнів і репресованих.

Відійшов у вічність провідник Організації Українських Націоналістів Житомирщини Олександр Прищепа.

Зараз ви читаєте новину «Не стало політв'язня сталінських концтаборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі