субота, 11 березня 2017 20:40

Не стало автора популярного бестселера

Не стало автора популярного бестселера
Роберт Джеймс Уоллер помер у США. Фото - Reuters

10 березня у місті Фредериксберг американського штату Техас помер 77-річний Роберт Джеймс Уоллер. Був автором відомого бестселера "Мости округу Медісон". Він помер у своєму будинку після тривалої боротьби з мієломою.

Про це пише Associated Press.

Роман "Мости округу Медісон" (The Bridges of Madison County) був опублікований у 1992 році і став бестселером. За даними Reuters було продано понад 50 млн примірників книги. Роман переклали більш як 40 мовами, в тому числі й українською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стало одного з найкращих художників сучасності

Через кілька років на основі твору Уоллера режисер Клінт Іствуд зняв фільм. Головну жіночу роль у ньому зіграла Меріл Стріп.

Пізніше сюжет роману ліг в основу однойменного бродвейського мюзиклу.

Також Уоллер є автором шести інших новел, був відомий як музикант і художник. Багато років викладав курси менеджменту, математики та економіки в Університеті північної Айови.

10 березня у Лондоні помер 83-річний Джон Сертіз - чемпіон світу Формули-1 1964 року в складі Ferrari і чотириразовий чемпіон світу з мотоперегонів.

Зараз ви читаєте новину «Не стало автора популярного бестселера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі