середа, 27 грудня 2017 18:05

Найстарший водій України помер у 97 років

Найстарший водій України помер у 97 років
Водійський стаж Анатолія Грищинкського – 78 років

26 грудня у Ніжині помер 97-річний рекордсмен Анатолій Грищинський. Торік був визнаний найстаршим водієм України.

Про це повідомила керівник Національного реєстру рекордів Лана Ветрова у Facebook.

"До останнього моменту він, інвалід та ветеран війни, самостійно кермував своїм Daewoo-Sens навіть без окулярів, і жодного разу не був оштрафований за порушення правил дорожнього руху. Коли поліцейські Ніжина бачили на дорозі його автівку, віддавали честь" - написала Лана Ветрова.

Водійський стаж Анатолія Грищинкського – 78 років. Останнім часом мав проблеми із здоров'ям. Торік переніс операцію на очах. Пройшла невдало – чоловік осліп на одне око, але кермо не покидав.

- Нещодавно пішов до ванної, стало погано. Не міг вийти три дні, – розповідав Анатолій Олександрович в інтерв'ю півроку тому. - Допомогли сусіди — виламали замок. Після цього місяць лежав у лікарні – відновлювався. Зір останнім часом підводить. Важко стало їздити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент КПІ помер від раку

Анатолій Грищинський народився в Києві, на Куренівці. Перші права водія отримав у 1939 році, коли мав 19 років. 22 червня 1941 року Анатолій Олександрович мобілізувався на війну як військовий водій. Зустрів завершення війни в Кенігсбергу 9 травня 1945 року. Їздив на ЗІС-5, полуторці, лендлізівських Студебекерах, Шевроле та Доджі. Після війни закінчив університет, захистив дисертацію та отримав науковий ступінь кандидата економічних наук. Працював у Жулянах механіком, викладачем у Миколаївському кораблебудівному та Ніжинському педагогічному інститутах. Був лектором товариства "Знання". У 2002-му вийшов на пенсію.

Дружина померла 7 років тому. З тих пір Анатолій Олександрович жив сам у двокімнатній квартирі в Ніжині. Переїхав сюди з дружиною в шістдесятих роках з Миколаєва – лікарі порадили їй змінити клімат.

У чоловіка залишилося дві доньки. Рідна дочка живе в Києві, прийомна — у Курську.

Зараз ви читаєте новину «Найстарший водій України помер у 97 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі