понеділок, 14 червня 2021 15:27

Мав 38 дружин: помер голова найбільшого в світі сімейства

Мав 38 дружин: помер голова найбільшого в світі сімейства
Вся родина живе разом у чотириповерховому будинку. Фото: скріншот із відео

В Індії і штаті Мізорам помер 76-річний Зіона Чана, якого вважають головою найбільшої у світі родини.

Чоловік очолював релігійну секту, яка практикувала багатоженство, мав 38 дружин, 89 дітей і 36 онуків, повідомив головний міністр Мізорама Зорамтханга у Twitter.

Голова родини хворів на діабет і мав гіпертонічну хворобу. За словами лікарів, його стан погіршився вдома, у селі Бактаунг Тлангнуам. Помер у лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія оновила світовий рекорд за кількістю смертей від коронавірусу за добу

Чи справді чоловік був головою найбільшої у світі родини невідомо, тому що на це звання претендують і інші. Також точно невідома кількість членів сімейства. В одному звіті стверджується, що він мав 39 дружин, 94 дитини, 33 онуки й одного правнука. Загалом це 181 людина. Йому приписують рекорд, але не пояснюють, який саме. Для місцевих родина Чани - це сенсація, що робить село популярним для туристів.

Уся родина живе в чотириповерховому будинку, який називають "Chuuar Than Run" або Будинку нового покоління на 100 кімнат. Його дружини живуть у гуртожитку біля приватної спальні Чани.

Зіона Чана народився 1945 року. 17-річним познайомився з першою дружиною, яка на три роки старша за нього.

Сім'я належить до християнської секти - Чана Пол - яка налічує приблизно 2000 послідовників. Усі вони живуть біля будинку Чани в селищі Бактаунг Тлангнуам, приблизно в 55 км від столиці штату. Секту, яка схвалює багатоженство для чоловіків, заснував дід Чани 1942 року.

Танцівник і хореограф, член журі "Танців із зірками" Григорій Чапкіс помер на 92-му році. Балетмейстер хворів останнім часом. Узимку хореограф кілька разів потрапляв до реанімації через двостороннє запалення легень, яке йому діагностували в грудні 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Мав 38 дружин: помер голова найбільшого в світі сімейства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі