вівторок, 05 червня 2018 13:06

"Бідкався, що не може видати своїх казок" - помер письменник та видавець

5 червня помер письменник та видавець Петро Сорока. Мав 62 роки.

"Тільки що дзвонила дружина поета і письменника Петра Сороки. Петра Івановича більше немає", - повідомила у Facebook письменниця і фотохудожниця Валентина Семеняк.

  Петро Сорока помер на 63-му році життя
Петро Сорока помер на 63-му році життя

Сорока народився 6 січня 1956 року в селі Грицівці Збаразького району на Тернопільщині. Закінчив Кременецьке медичне училище та філологічний факультет педагогічного інституту в Тернополі. Працював у районних газетах. З 2001 року викладав в університеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українського режисера Леоніда Кантера знайшли застреленим

Петро Іванович був головою правління обласного літературно-просвітницького товариства "Галицько-Волинське братство". Він заснував і редагував просвітницько-видавниче товариство "Пегас", приватне видавниче підприємство "Сорока", журнал "Сова". З 2002-го — член міжнародного ПЕН-клубу. Видав біля 20-ти своїх художніх книг. Писав казки, вірші та оповідання для дітей.

"В листуванні пан Петро усе бідкався, що не може видати віршованих казок, та й дитячих віршів теж. А я все йому радила видавців. - розповідає дитяча письменниця Оксана Кротюк. - Роки з півтора нагадувала панові Петру про вірші-мініатюрки для малят, бо задумала книжечку-вкадку в журнал, на 14 віршів. Наприкінці минулого літа він надіслав цілу пригорщу цих дитячих перлин. Вона була запланована на лютий 2018-го, але редакційні реалії змусили пересунути її аж на серпень. І от вчора під ніч я надіслала пану Петрові листа про те, що книжечка прекрасно ілюстрована, номер з нею уже верстається. А з вкладки можна зробити повноцінну книжечку для малюків, якби ж видавець знайшовся".

Заступник начальника Галицького відділення поліції на Івано-Франківщині, майор поліції 31-річний Роман Білий загинув у ДТП 4 червня.

Зараз ви читаєте новину «"Бідкався, що не може видати своїх казок" - помер письменник та видавець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі