вівторок, 26 січня 2021 08:05

Баскетболіст розбився на гелікоптері з дочкою

Баскетболіст розбився на гелікоптері з дочкою
Кобі Браянт виступав у Національній баскетбольній асоціації протягом двадцяти сезонів за одну команду, "Лос-Анджелес Лейкерс". Фото: REUTERS

Рік тому 26 січня у авіакатастрофі загинув американський баскетболіст Кобі Браянт.

Власний гелікоптер баскетболіста Sikorsky S-76 розбився через 30 хвилин після початку польоту. На борту гелікоптера, в якому розбився баскетболіст Кобі Браянт, було ще 8 осіб, в тому числі його 13-річна дочка Джанна, яка теж померла.

Пілот гелікоптера, на борту якого перебував американський баскетболіст Кобі Браянт, незадовго до падіння повідомив, що вертоліт піднімається з туману, тоді як насправді він знижувався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдова Браянта хоче покарати винних в аварії гелікоптера

Кобі Браянт виступав у Національній баскетбольній асоціації протягом двадцяти сезонів за одну команду, "Лос-Анджелес Лейкерс". Грав на позиції атакуючого захисника.
Закінчивши школу, почав кар'єру в НБА. За цей час виграв п'ять чемпіонських титулів. У складі національної збірної США двічі вигравав золото Олімпійських ігор, а також ставав переможцем чемпіонату Америки.

Його чотири нагороди MVP матчу всіх зірок є найбільшою кількістю в історії НБА. На літніх Олімпійських іграх 2008 і 2012 років він виграв золоті медалі у складі збірної США. 14 квітня 2016 року закінчив кар'єру в НБА, набравши в своєму останньому матчі з "Ютою" 60 очок.

Кобі Браянт був одним з найбільш титулованих баскетболістів США. У віці 34 років він став наймолодшим гравцем в історії Національної баскетбольної асоціації, набравши понад 30 тис. кар'єрних очок. У 2018 році отримав премію "Оскар" за кращий анімаційний короткометражний фільм "Дорогий баскетбол".

Баскетболіста посмертно включили в Зал слави НБА. На домашній арені "Лос Анджелес Лейкерс" встановили меморіал вшанування його пам'яті.

Слідство оприлюднило головну причину смертельної катастрофи гелікоптера легендарного американського баскетболіста Кобі Брайанта. Досвідчений пілот Ара Зобаян дезорієнтувався в умовах щільного туману.

Зараз ви читаєте новину «Баскетболіст розбився на гелікоптері з дочкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі