пʼятниця, 23 вересня 2011 16:00
Назар Вакула
Назар Вакула
Назар Вакула

Родич депутата

Дорогою з Тернополя до Теребовлі висить біґборд: на подорожніх з-під лоба поглядає "регіонал" Орест Муц і запевняє "Земляки, за довіру відпрацюю". Він звідси родом. Мій приятель Грицько Муц теж із Тернопільщини. Довго з'ясовував у матері, чи не є нардеп їхнім родичем. На його жаль, виявився лише однофамільцем.

Кілька місяців тому Грицько порушив правила дорожнього руху. Зайняв третю смугу дороги з одностороннім рухом, коли перші дві були вільні. Його автівку й ще одну, що їхала попереду, зупинили даїшники - пузатий капітан і сержант на вигляд років 18. До машини Муца приставляють молодшого. Тремтячим голосом сержант повідомляє про причину зупинки й озвучує штраф у 250 гривень. На вмовляння не піддається, брати хабар відмовляється й увесь час коситься в бік  капітана:

- Хлопці, я на відеокамеру все записав, уже ніяк.

Грицько ще зо 20 хвилин умовляє чесного даїшника, але безрезультатно. До них повагом підходить капітан. Зі своїми порушниками вже впорався.

- Так, що тут у нас? Покажіть документи.

- О, то ви родич Ореста Муца? - розпливається в усмішці після хвилинної паузи. - Чого ж одразу не сказали?

- Він - мій дядько. Я ж не винен, шо ваші співробітники не знають перших людей своєї області, - ледь стримуючи сміх відповідає Грицько.

- То щасливої дороги, хлопці. Ну, чого раніше не сказали, півгодини простояли, - капітан широким жестом віддає документи "родичу" депутата.

Інколи народні обранці таки відпрацьовують довіру своїх виборців.

Зараз ви читаєте новину «Родич депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі