середа, 26 лютого 2020 16:16

Запустять онлайн-курси кримськотатарської мови

Запустять онлайн-курси кримськотатарської мови
В Україні запустять спеціальні програми для кримських татар. Фото: unian.ua

У Мінкульті анонсували нові програми та проєкти з підтримки культури кримськотатарського народу. Їх обіцяють реалізувати цьогоріч. Серед них онлайн-курси української та кримськотатарської мови для дітей та дорослих.

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський на форумі Age of Crimea 2020 зазначив, що 2014 року Україна звільнилася від помилкових суджень щодо кримськотатарського народу, який сьогодні залишається однією з найдискримінованіших та найпереслідуваніших окупантами груп, тож не можна забувати про його проблеми, передає "Детектор Медіа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де безкоштовно можна підтягнути українську

Окрім мовних курсів, у Мінкульті планують створити окрему програму для кримськотатарських проєктів в Українському культурному фонді, підтримувати переміщені кримські редакції та медіа, кінопроєкти та ратифікувати другий протокол Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту. За словами міністра, він стане правовою підставою захисту української культурної спадщини в тимчасово окупованому Криму.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв закликав кримчан чинити ненасильницький спротив окупації півострова Росією. Із такою промовою він виступив у День опору Криму російській окупації.

Зараз ви читаєте новину «Запустять онлайн-курси кримськотатарської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі