понеділок, 13 листопада 2017 12:39

В'ятрович анонсував новий законопроект про державну мову

В'ятрович анонсував новий законопроект про державну мову
Рада невдовзі розгляне законопроект. Фото: "Апостроф"

Верховна Рада готова розглянути новий законопроект про державну мову.

Про це заявив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передає "Главред".

"Після прийняття закону про освіту наступним кроком на шляху українізації має стати прийняття закону про державну мову. Знаю, що мої друзі, колеги і представники громадськості розробили адекватний проект цього закону, і він незабаром буде розглядатися у Верховній Раді", – йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент зобов'язаний прийняти закон про статус української мови - Княжицький

В'ятрович наголосив, що проект є першою цілісною спробою захисту української мови в Україні. Пояснив, навіщо Україні потрібен такий закон.

"Наприклад, у Великій Британії немає такого закону. Справа в тому, що українську мову в період відсутності державності України знищували саме державними методами, тому, щоб відновити її, знову поставити на ноги, для цього потрібна умисна державна політика. Сподіваюся, що наші політики знайдуть мужність і розуміння, і вони це зроблять", - сказав він.

Реєстрація у Верховній Раді оновленого законопроекту №5670д "Про забезпечення функціонування української мови як державної" дає Україні реальний шанс побудувати цілісну систему розвитку, захисту і підтримки української мови.

Зараз ви читаєте новину «В'ятрович анонсував новий законопроект про державну мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі