вівторок, 15 січня 2008 17:38

Жорсткі диски з рук краще не брати

Житель Фастова Київської обл. Андрій Драчук, 24 роки, власноруч зібрав комп"ютер.

— В магазинах сучасні моделі  дешевше за 4 тисячі гривень не знайдеш, — каже чоловік.

Деталі він купував на столичному радіоринку, що біля зупинки електричок Караваєві Дачі. Потужний процесор придбав за 1 тис. грн. На материнській платі зекономив: узяв таку, що має вбудовані мережеву та звукову карти.

— Якби брав окремо, витратив би ще сотню гривень, — пояснює Андрій. — Справність комплектуючих перед покупкою перевірив.

Андрій купив плаский 19-дюймовий монітор. Такі коштують дорого. Йому пощастило знайти уживаний, але на гарантії — за 950 грн. Складав і налагоджував комп"ютер два дні.

— Комп"ютер із окремо куплених деталей обійдеться на 300–500 гривень дешевше, — говорить Сергій Ломченко, 27 років, продавець радіоринку. — Однак гарантії на комп"ютер самостійного збирання ніхто не дасть.

Продавець радить не брати з рук жорсткі диски. На решті, каже, можна економити. Загалом Андрій витратив 3,5 тис. грн. Складати комп"ютер нескладно, запевняє він:

— Досить буде почитати книжку про комп"ютерне обладнання, "залізо". Таку літературу теж на базарі продають.

Зараз ви читаєте новину «Жорсткі диски з рук краще не брати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі