вівторок, 28 липня 2009 16:47

Жителям Криму щомісяця даватимуть по 25 гривень на харчі

Щоліта ціни в продуктових крамницях Криму зростають на 10–15%. Влада автономії хоче запровадити подвійні розцінки на харчі — нижчі для місцевих та вищі для відпочивальників.

Нововведення вже рік діє в Чорноморському районі. Місцевим малозабезпеченим роздали запрошення до магазинів.

— Списки родин складали в селищних радах, — розповідає голова Чорноморської райдержадміністрації Лариса Туйсузова, 50 років. — Вносили тих, хто має дохід менше ніж 700 гривень на місяць, не займається бізнесом та не має земельного паю. Цим громадянам відпускали продукти за зниженою ціною. Підприємцям витрати компенсували.

Цьогоріч у тамтешніх крамницях продаватимуть товари за однаковими цінами. Але кримчанам наприкінці місяця повертатимуть у середньому 25 грн кожному.

— Пільгами в Чорноморському районі користуються 500 родин із 11 тисяч населення, — пояснює Туйсузова. — Улітку відпочивальників майже втричі більше, ніж місцевих.

Аркадій Старовойтенко, 37 років, із міста Умань Черкаської області щороку привозить до Криму хвору на астму доньку.

— Назбирав цих пару тисяч — то вже мене вважають багачем, що може платити втридорога? Заможна публіка до Криму не їздить на відпочинок. І хліб, крупи на лотках не купує, будьте певні.

Зараз ви читаєте новину «Жителям Криму щомісяця даватимуть по 25 гривень на харчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі