четвер, 27 травня 2010 04:00

Зарубіжні університети безкоштовно навчають українців

  *рейтинг корпорації ”Систем кепітал менеджмент”;   Оплата за весь термін навчання, освітньо-кваліфікаційний рівень ”спеціаліст”
*рейтинг корпорації ”Систем кепітал менеджмент”; Оплата за весь термін навчання, освітньо-кваліфікаційний рівень ”спеціаліст”

На 10 тис. грн подорожчало за рік навчання майбутніх інженерів та архітекторів у столичному університеті будівництва й архітектури. Треба платити 50 тис. грн.

Вуз увійшов до п"ятірки найкращих, що готують інженерно-технічних працівників та економістів. На такі спеціальності зараз попит. Корпорація "Систем кепітал менеджмент" опитала 990 керівників підприємств та 363 експертні компанії. Цікавилася, чиїх випускників готові взяти на роботу. Потім склала список закладів, про які було найбільше схвальних відгуків.

КНУБА посів п"яте місце. На першому — столичний політехнічний інститут. Там плата за навчання ще вища, 76 тис. грн за весь термін. Проте найдорожчі — Національний університет ім. Шевченка та Києво-Могилянська академія. Цьогоріч ці вузи не переглядали розцінок. Зате у 2008–2009 роках збільшили її наполовину.

20-річна Катерина Бондарчук навчається в столичній Політехніці:

— У нас викладацький склад, напевно, найкращий в Києві. Я вчуся на програміста. Уже знайшла собі роботу системного адміністратора. Зі мною працюють студенти інших вузів. Бачу, в мене знання кращі. Багато друзів після закінчення КПІ швидко знайшли роботу.

У Львові та Донецьку вчитися значно дешевше. Місцеві вузи теж у п"ятірці найкращих. Проте молодь дедалі частіше їде здобувати освіту за кордон. У державних університетах Польщі, Чехії та Словаччини українців навчають безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Зарубіжні університети безкоштовно навчають українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі