вівторок, 12 жовтня 2010 02:33

Зарплати затримують приватні підприємства

Автор: дані: Держкомстат України
 

"У школі зарплату виплачують вчасно, — каже Алла Собчук, 28 років. Вона — вчителька музики в одній з вінницьких шкіл. — А от чоловік третій місяць без зарплати. Працює лісозаготівельником на приватному підприємстві. Хазяї кажуть, що товар не продається. Але ж бачу, як щодня відправляють вагони".

Володимир Мишленко теж не отримував зарплати кілька місяців. Працює у Вінниці на меблевій фірмі "Світ меблів". Ставка — 2,5 тис. грн.

— Хазяїн кудись подівся, із червня не бачили. Відтоді й не дають зарплати, — пояснює. — У нас працюють 20 людей. Хочемо подавати лист у прокуратуру. Балакають, що наше підприємство збанкрутує.

У вересні борги із заробітної плати склали 1,4 млрд грн, за даними Держкомстату. Це більш як удвічі більше, ніж за цей же період позаторік. Найбільша заборгованість у Донецькій обл. — 241,8 млн грн та Києві — 147,1 млн грн.

У держустановах заборгованість із зарплат зменшується, кажуть в Міжнародному центрі перспективних досліджень. У приватних підприємствах — зростає. Найімовірніша причина — підприємства не можуть збути своєї продукції.

За офіційною статистикою, зарплати зменшуються в кількох областях. У серпні кияни в середньому отримували 3,4 тис. грн. Найвищий показник був у грудні 2008 року — 3549 грн.

Зараз ви читаєте новину «Зарплати затримують приватні підприємства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі