вівторок, 12 серпня 2008 17:29

Заощадження варто перевести в гривні

У столичних обмінниках падає курс євро. На початку серпня його приймали по 7,22–7,30 грн. Цього тижня — по 6,90–7 грн.

— На міжнародних валютних біржах посилюється курс долара до євро, — пояснює економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь, 31 рік. — Гривня прив"язана до долара, тому й зростає в ціні разом із ним. А євро, відповідно, падає.

На початку року 1 євро в Україні коштував майже 8 грн. Тепер банки продають запаси європейської валюти.

— От тільки покупців на неї немає, — розповідає економіст банку "Київ" Віталій. Просить не зазначати його прізвища. — У мене було на руках 10 тисяч євро. То я їх у п"ятницю по 7,05 гривні сплавив. Хоча навесні брав по 7,40.

Нацбанк України установив офіційний курс євро — 7,2233 грн. Однак до кінця року він може знизитися до 7,10 грн, прогнозує Олександр Жолудь. На думку керівника інформаційно-аналітичного центру "Форекс-клуб", 30-річного Миколи Івченка, євро можливо подешевшає до 6,90 грн.

— Якщо у вас на руках 10 тисяч євро або й більше, варто обміняти їх на гривні чи долари, — вважає аналітик. — Бо є ймовірність подальшого зниження курсу євро.

Після початку воєнних дій у Грузії на 11% подешевшав російський рубль. Київські обмінники тепер дають за нього 0,17 грн. Це на 2 коп. менше, ніж на початку серпня.

Зараз ви читаєте новину «Заощадження варто перевести в гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі