Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2008 16:16

За зрізану сосну альпіністи беруть 300 доларів

Киянин Олександр Книш, 27 років, заробляє вирубкою дерев. Він — альпініст-любитель. Відкрив приватне підприємство, взяв на роботу кількох працівників.

Ідею підказали знайомі із Санкт-Петербурга, які теж організували кілька фірм, пояснює підприємець.

— Вирубувати старі височезні дерева небезпечно. На замовлення їдемо зі спеціальним альпіністським спорядженням. Беремо бензопилки, троси, канати, гачки. Коли спилюємо гілки, залазимо на саму верхівку. Страшно не буває, дух забиває хіба що від захвату, а не від страху, — запевняє Олександр.

Бригада базується в Києві, але за додаткову плату може виїхати до будь-якого міста чи селища. Вартість послуги залежить від товщини, висоти та віку дерева. Найдорожче беруть за старі сосни. Вирубати, розпиляти й вивезти їх коштуватиме $300. Інші ж обійдуться у $200–250.

— У Києві різання дерев замовляють рідко. Тут, аби вирубати бодай кущик, потрібен дозвіл "Київзеленбуду". Ми паперами не займаємось і не вимагаємо їх. У разі виникнення проблем відповідальність несе замовник, — каже чоловік.

Узимку фірма "Книш" щомісяця отримує 6–8 викликів, улітку — до 20. Основні клієнти — власники заміських котеджів і дачники. Зверталися й відомі політики. Однак їхніх прізвищ Олександр не називає. Він має власний інтернет-сайт www.knysh.kiev.ua. Через нього й знаходить замовників. Також Книш вивозить будівельне сміття, миє вікна та вітрини у висотках.

Зараз ви читаєте новину «За зрізану сосну альпіністи беруть 300 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути