четвер, 17 липня 2008 18:02

За тисячу гривень Ощадбанку Галина Кеворкян проведе собі воду

Жителі Умані 23-річна Марина Фатнюк та Олексій Бровко, 28 років, нещодавно побралися. Напередодні отримали компенсацію Ощадбанку.

— Гроші — з ощадкнижки мого діда, — каже Олексій. — Він помер, а книжку на мене записав.

Із тисячею в кишені пара поїхала до Києва. Ночували у друзів.

— Улаштували собі медові вихідні, — жартує Марина. — Бо на місяць усе одно не вистачило б. Олексій отримує тисячу гривень зарплати, а я — 700.

Удвох гуляли Андріївським узвозом. Зайшли до ресторану. Замовили солянку, фрукти, шоколад та вино — на 100 грн. 2 год. провели в боулінг-клубі. Потім із друзями відвідали стереокінотеатр та більярд. Марина скуштувала коктейль "Космополітен". Його готують за 40 грн. На тому тисяча закінчилася.

40-річний Антон Сергієнко працює вантажником у гастрономі міста Горлівка Донецької області. Компенсацію отримав минулого тижня.

— Через натовп пенсіонерів не можна було пробитися, — розповідає. — Допомогла сусідка Шура, касирка в ощадкасі. Шура мене й зареєструвала.

Сергієнко неодружений, живе із матір"ю-пенсіонеркою. До компенсації він додав частину зарплати й купив мобільник "Нокія 7390" за 2 тис. грн.

— У ньому є фотокамера, диктофон, музику можна закачати й радіо слухати. Із таким не занудьгуєш.

Антон фотографує друзів. Вважає, що компенсація допомогла зекономити на покупці фотоапарата.

Надія Годлевська, 60 років, із міста Гайворон Кіровоградської області тисячу отримала перед посівною. На усі гроші закупила сортової картоплі.

— Торік зібрала з шести соток три мішки дрібної бульби, — пояснює. — Цього року має бути хороший урожай.

Житель райцентру Богодухів Харківської області Іван Козлов, 71 рік, за компенсацію купив оптом по мішку цукру, гречки та рису. Привіз їх на таксі.

— Сидимо у двокімнатній квартирі, — розказує він. — Три сотні йде на квартплату, а 400 гривень — на ліки. У жінки моєї серце й варикоз. А в мене — гастрит і нирки больні. А пенсії получаємо 1400 гривень на двох.

Уманчанка Галина Кеворкян, 69 років, мріє провести в хату водогін. Носити воду відром за 100 м од колонки жінці важко. Тисячу з Ощадбанку поклала на депозит, під 20% річних.

— За рік матиму 1200 гривень. На вклад можна докладати грошей із пенсії, щоб і на них проценти капали, — ділиться планами. — За рік назбираю на водопровід.

Житель села Світлогірськ Кобеляцького району на Полтавщині Василь Цись, 71 рік, улаштовує в хаті водяне опалення.

— У нас по селі газ прокладають, усі вулиці перекопані, — розповідає. — Ми вже чотири тисячі вклали, а треба ще шість. Так що ці гроші пригодилися.

Пенсіонер зареєструвався 29 лютого. Компенсацію видали наприкінці червня.

— Прийшов у ощадкасу за світло платити, а касирка й каже: "Вам гроші прийшли". А моя жінка оформилася на тиждень за мене пізніше. Так досі нічого нема, — говорить Василь Цись.

Зараз ви читаєте новину «За тисячу гривень Ощадбанку Галина Кеворкян проведе собі воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі