середа, 04 квітня 2007 17:00

За поштовим кредитом нарахували максимальні відсотки

Мобільний телефон "Соні-Еріксон" 51-річна киянка Раїса Матвієнко купила за 1250 грн у магазині "City.сom" два місяці тому. На покупку взяла кредит у "Дельтабанку". А оформила його в поштовому відділенні на столичному бульв. Кольцова. Там заяву на кредит розглянув банківський працівник.

— Сподобалося, що повертати гроші за кредит можна на пошті, не треба шукати відділення банку, — каже жінка. — Я пред"явила паспорт та ідентифікаційний код. Усі папери мені оформили приблизно за годину. Гроші банк переказав на мою платіжну картку.

Кредити на придбання мобільних телефонів тоді видавали під 8% річних (із квітня 2007 року — під 5%). Якщо готівкою на руки — під 15%. Треба сплатити і комісію за послуги банку.

Скільки Раїса Матвієнко має повернути банку, під час оформлення кредиту не повідомили. Протягом тижня після сплати основної суми — 1250 грн — треба подзвонити в представництво банку. Тоді й скажуть, скільки додатково потрібно сплатити як комісію та проценти. Позику Раїса Матвієнко повернула через місяць. А додзвонитись у представництво "Дельтабанку" не змогла — лінія постійно зайнята.

— На пошті підрахували, що за місяць я маю додатково заплатити банку 187,5 гривень — за максимальною ставкою і так, ніби кредитом я користувалася цілий рік, — зазначає Раїса Петрівна. — Я згодна заплатити. Бо не хочу, щоб потім мені нарахували ще й пеню за затримку виплати. Але таке враження, що сам банк не зацікавлений у вчасному поверненні кредиту.

23-річний Олександр, син Раїси Петрівни, у квітні бере відпустку. Пообіцяв заїхати в центральний офіс "Дельтабанку", щоб повністю розрахуватися за кредит.

Зараз ви читаєте новину «За поштовим кредитом нарахували максимальні відсотки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі